Maldegem

Een hele mooie gemeente met zo’n 16000 inwoners. Maldegem heeft ons enigszinds verbaasd. Het is echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Er valt heel wat te zien en te beleven, zoals bv. het gemeentehuis met toeristische dienst, het beeld van Salomon van Maldegem, de bibliotheek, de Sint-Barbarakerk, de schandpaal van Middelburg, het Sint-Annakasteel met park, de baileybrug, stoomtrein Maldegem-Eeklo, het Adegem Canadian War museum en kerkhof, de Mariagrot van Kleit, het gidsenmonumnt met Leopard I-tank, het agrarisch museum, en zoveel meer.

Wat hebben wij bezocht?

– De stadsschouwburg, thans bibliotheek: De bib is gelegen is de voormalige schouwburg. De inhuldiging gebeurde in 1938. De bib is zeker de moeite waard om te bezoeken. We maakten een aparte reportage over ons bezoek. Kijk gerust even verder

– Beeld ter ere van Victor De Lille: Het beeld bevindt zich voor de bibliotheek

– Het gemeentehuis: Een prachtig statig gebouw met belfort. Dit prachtig staaltje architectuur spreekt tot ieders verbeelding. Het werd gebouwd in 1909 en is beschermd als monument. Een leuk detail zijn de “vogelbeeldjes” die prijken op verschillende vensterbanken.

– de Sint-Barbarakerk: De kerk is toegewijd aan Barbara Van Nicomedië. Ze werd gebouwd in 1074- stoomtrein Maldegem-Eeklo. Voor een uitgebreide reportage neem je gerust een kijkje op onze pagina.

– Canadian War Cemetery: Hier wordt je toch even stil van. Een prachtige, serene, laatste rustplaats voor talrijke oorlogslachtoffers. Het werd aangelegd in 1945 en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission.

– Canada Poland War Museum

– Gidsenmonument met Leopard I-tank: Oorlogsmonument. In 1918 vond tijdens WO I de Slag bij Burkel plaats, waarbij vele slachtoffers vielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *